Inspiration til efterårslæsning

I løbet af efteråret har jeg fået øjnene op for fire bøger, der alle har fokus på at leve mere simpelt, bæredygtigt og kreativt. Kun én af bøgerne er helt ny, de andre har et eller flere år bag sig. Det ændrer dog ikke på, at de alle er værd at låne/købe med hjem, hvis man står og mangler lidt inspiration til maden, boligen og hverdagen generelt.

Meyers Grøn Mad af Claus Meyer
31. oktober udkom Claus Meyer med endnu en kogebog: Meyers Grøn Mad er, som undertitlen antyder, bogen for ’vegetarer, veganere og alle, der gerne vil spise mere grønt.’ Bogen er et tiltrængt supplement på min egen kogebogshylde, da jeg selv ønsker at spise mere grønt, men ikke har meget erfaring i lave vegetariske retter. Med over 100 opskrifter fordelt ud over hver sæson er der masser af opskrifter at dykke ned i, og som de fleste af Meyers andre kogebøger er opskrifterne simple at gå til – alle suppleret med lækre, appetitlige billeder fra mad- og livsstilsfotografen Anders Schønnemann. Jeg har også anmeldt bogen ovre hos Sustain Daily.

Sundt & Simpelt af Mette Helbæk
Sundt & Simpelt er én af de æstetisk flotteste og inspirerende kogebøger, jeg længe har læst. Jeg blev først bekendt med Mette Helbæk, da hun begyndte at drive den meget omtalte restaurant Stedsans på Østergro i København, som hurtigt fik national og især international hæder og omtale for restaurantens simple, smukke og velsmagende menu – på toppen af tagkøkkenhaven Østergro. Senest er hun og manden Flemming rykket til Sverige for at drive restauranten Stedsans in The Woods i den svenske ødemark, som ser helt idyllisk ud. Restauranten blev fra start bakket op via en succesfuld Kickstarter-kampagne, som jeg selv var med til at støtte op om. Indtil jeg selv får besøgt restauranten, nøjes jeg med kogebogen Sundt & Simpelt, som har naturligt mad og råvarer i fokus. Line Thit Klein har taget de smukke fotos til bogen.

Tag Naturen Med Hjem af Pia Krøyer og Christina B. Kjeldsen
En stemningsfuld bog som guider læseren til at finde inspiration i alt det, der findes lige uden for døren til indretning, mad, møbler og personlige gaver. Jeg er langt fra den store DIY-ekspert, og jeg lånte bogen ved et tilfælde, men jeg kan godt lide den lavpraktiske tilgang til at gå i gang med at bruge naturlige elementer i både indretning og maden. Bogen er opdelt i fire årstider, så den fungerer som et nemt opslagsværk. Jeg selv fik mod på at høste havtorn ved den lokale kyst efter at have læst bogen.

Byg Bæredygtigt af Signe Wenneberg
Jeg er (blevet) kæmpe fan af Signe Wenneberg. Det seneste års tid har jeg fulgt hende tæt via hendes inspirerende Instagram-konto (og ugentlige haveklumme, som handler om meget mere om have) og jeg har stor respekt for hendes daglige og ihærdige lyst til at formidle om bæredygtighed, klima og hverdagstips på en inspirerende og personlig måde. Jeg bliver altid selv inspireret til at leve mere simpelt og bæredygtigt, når jeg læser hendes tanker og bøger.

Byg Bæredygtigt lånte jeg, mens vi selv gik med tanker om at lave nogle forbedringer ved huset, og jeg er vild med historien om, hvordan hun ved et tilfælde købte en charmeforladt sommerhus-grund, hvorefter hun – trods masser af modgang og udfordringer – formåede a bygge verdens første private FCS-certificeret træhus. Man behøver ikke gå i byggetanker for at få noget ud af bogen. Historien om at gå fra ide til handling på kort tid, og hvordan det lykkedes, trods udfordringer og skepsis undervejs, er i sig selv en fascinerende historie. Og så sætter bogen gode tanker i gang om, hvordan man har lyst til at bo – hvad der er vigtigt og bringer værdi, og hvad der kan undværes.

 

 

 

 

 

Har du også læst

Leave a Reply