En hyldest til konceptet: Barsel før baby

For ca. tre uger siden gik jeg på barsel – en måned før min termin. Perioden fra barsel til baby er en ret skøn tid. Det er barsel med en baby nu også, men den der alene tid, hvor du – lidt endnu – er herre over din egen tid, er fantastisk, hvis du spørger mig.

Den anden dag tænkte jeg lidt over, hvor få gange i ens liv, man egentlig har et loop, hvor man kan gøre lige præcis det, man har lyst til uden at have dårlig samvittighed over ikke at skulle nå noget, ‘Gøre noget unyttigt‘, som nogle ville kalde det. Og jeg kom frem til, at det må være under barsel (før baby) og når man engang er færdig på arbejdsmarkedet. Hvilket vil sige om virkelig lang tid for de fleste af os.

Indtil da er der skolegang, sabbatår, videregående uddannelser, arbejdsmarked… Så er der selvfølgelig ferierne, men det er som oftest i lidt kortere perioder, og uanset hvor meget man vælger at slappe af i ferien, er der tit planlagt noget på forhånd i ferien. En barsel er mere en rolig tidslomme, hvor tiden på forhånd er afsat til at vente, gøre klar og fordybe sig.
Så trods en tung krop, en mave, der efterhånden er ret meget i vejen og generel træthed, har jeg virkelig sørget for at nyde den sidste tid, inden der kommer en lille ny. Jeg ved, at den næste tid også bliver hyggelig, men på en anden måde. Fra mit første barn kan jeg både huske langsomme, hyggelige, solrige sommerdage med et nemt barn, der sov en del og nogenlunde regelmæssigt, ligesom jeg kan huske nætter med minimal søvn og dage med ligeså lidt overskud. Til noget som helst. Og sådan er det jo med barsel.

Men indtil da nyder jeg at kunne tage en lur, når det passer mig, og at kunne hente min søn lidt tidligere fra institution.

At tage i biografen midt på dagen og se en af Oscar-favoritterne i år (Three billboards outside Ebbing, Missouri  – se den, den er virkelig god!)

At spise lækker brunch med min mand

At læse de bøger, jeg længe har haft lyst til.

Og, vigtigst af alt, gøre klar til et nyt familiemedlem.

Hurra for konceptet ’barsel før baby’, jeg er vild med det.

Følg også One Green Journal på Bloglovin

Har du også læst

Leave a Reply