Har skiftet til klimavenlig strøm og betaler nu halvdelen af prisen

Ikke det mest sexede eller ophidsende indlæg sådan en halv-grå torsdag, men ikke desto mindre, er det hvad, der er sket siden sidst: Vi har – endelig – fået skiftet elselskab. Til klimavenlig strøm. Til under halvdelen af vores nuværende pris.

Den har været på min to-do liste, siden vi flyttede i hus sidste år: At skifte elselskab, så den strøm vi bruger, udelukkende bliver købt fra danske vindmøller. Jeg tænker, det er én af de absolut nemmeste måder som forbruger at fremme den grønne energi uden at løfte en finger.

Jeg vidste, at processen var nem, i og med at man vitterligt ikke skal gøre noget selv, andet end at bede om at blive ringet op, og jeg havde desuden læst mig til at grøn el tit også er en billigere løsning. Alligevel er det sådan en ting, der er blevet nedprioriteret i det daglige. Men en formiddag i januar fik jeg det gjort: Sendt en besked om at blive ringet op for at få et pristjek og et tilbud på grøn el, der kan matche eller er billigere end vores nuværende.

Det er endt ud i, at vi nu har skiftet til SE Energi og Klima, og at vi de næste seks måneder betaler under halvdelen af, hvad vi hidtil har gjort hos vores nuværende. Det er en intropris på et halvt år, derfor er det så billigt, men efter seks måneder vil det pågældende elselskabs takster stadig være billigere.

Hermed en opfordring, (hvis I altså er lige så langsomme som mig,) om at få skiftet til klimavenlig strøm. Det er virkelig nemt.

Hurtig guide:

  • Der er mange forskellige udbydere – Det Økologiske Råd har lavet en guide til Grønt Elvalg, hvor de har undersøgt forskellige tilbud.
  • Vælg et par stykker og bed om at blive ringet op og få et tilbud.
  • Dit nye elselskab klarer alt praktikken vedr. opsigelse af dit nuværende, og du får tilsendt din nye el-aftale i indbakken – nemmere bliver det ikke.

Jeg er i øvrigt vild med denne (sjove) miniserie med Magnus Millang, som vores nye elselskab har lavet med titlen #WTFgørvimedklimaet Serien sætter fokus på dilemmaer, vi udsættes får, når vi gerne vil leve mere klimavenligt uden at gå på kompromis med vores livsstil. Hvis du har 8 minutter til overs, så se første afsnit herunder, som indledes sådan her:

“Jeg kan fandme godt lide at have det godt. Hygge mig, gå lidt på arbejde, og så bare have det grineren. Men her på det seneste synes jeg faktisk, at klimaet er begyndt at stå en lille smule i vejen…”

Husk, at du også kan følge bloggen på Bloglovin

 

Photo by Karsten Würth (@inf1783)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s