“Vi lever i den farligste tid for vores planet”

Stephen Hawking er død. I 2016 skrev han en kronik i efterdønningerne på Brexit og Trump i The Guardian, som Information oversatte. I dag er en oplagt dag at genlæse kronikken: “Vi lever i den farligste tid for vores planet’. Han udtalte samme år, at klimaforandringer og overbefolkning er årsager til, at mennesket har begrænset levetid på jorden – omkring 100 år –  og derfor bør finde en ny beboelig planet hurtigst muligt. Det er sådan noget læsning, der skræmmer mig helt vildt, fordi det potentielt set kan ske i mine børns levetid. Når udtalelser som denne kommer fra én af verdens førende fysikere er det svært at slå hen som irrelevant eller udtalelser, der mangler substans. Men det er også den slags læsning, som giver mig lyst til at gøre en forskel i hverdagen og se mine egne vaner grundigt igennem.

Heldigvis slutter han af med at skrive, at han er optimist på sin arts vegne. Hvis du skal læse en artikel i dag, så lad det vær denne – artiklen kan læses her.

Har du også læst

Leave a Reply