Rune Lykkeberg, chefredaktør, Information

Jeg tror, størstedelen af os allerede om fem år kommer til at spise markant mindre kød, end vi gør i dag. Dels fordi det bliver normen og dels fordi, at det bliver socialt uacceptabelt at spise ligeså meget kød, som vi gør nu. Jeg tror også, at måden vi behandler de dyr, vi vælger at spise, bliver én af de ting, vi kommer til at skulle forklare vores børn: Hvorfor vi i så lang tid støttede et landbrug, enten via vores kødforbrug eller vores politiske standpunkt, der tillader, at 24.000 (!) grise dør om dagen, at to tredjedele af køer aldrig kommer ud på marken, og at danske slagtekyllinger i gennemsnit har, hvad der svarer til et A4-ark at bevæge sig på.

Det er miserable vilkår, som jeg til stadigvæk undres over, at vi som oplyst samfund, tillader, og at vi hellere vil spare 10 kroner nede ved køledisken end at købe ordentligt kød, hvor dyrene har haft et værdigt liv.

Køb ordentligt kød. Spis mindre af det. Tag stilling.

Rune Lykkebergs kommentar ‘Velfærd er et argument for de vilde dyr i cirkus, men ikke for dyrene i dansk landbrug’ fra 31. marts kan læses her: 

Har du også læst

Leave a Reply