Hvad er det vigtigste, du har givet videre til dine børn?

Digteren Benny Andersen blev engang spurgt i Euroman om følgende spørgsmål: Hvad er det vigtigste, du har givet videre til dine børn? ”Livsmod og livslyst” var svaret.

Det er et fantastisk svar. Og et svar jeg prøver på at efterfølge. Hvis der er noget i verden, jeg gerne vil give videre til mine børn, er det mod på – og ikke mindst lyst til livet. At når de vågner op til en ny dag, at de så tror på, det bliver en god dag.

 Jeg bliver mere og mere optaget af klimadebatten, og jo mere jeg læser om emnet og sætter mig ind i statistikkerne, jo mere tænker jeg på, hvilken markant anderledes verden – på godt og ondt – mine børn kommer til at vokse op i.

 Og så tænker jeg på at jeg, udover at prøve at trække så meget som muligt i den rigtige retning, som jeg overhovedet kan, også vil forsøge at plante så meget livsmod og livslyst ind i næste generation.

Det er mit store håb, at det lykkes.

Har du også læst

Leave a Reply