Sådan co2-neutraliserer du din næste flyrejse

Èn af de artikler, der har gjort mest indtryk på mig i år, er en artikel fra Information tilbage i maj måned om at flyve: “Ved jorden at blive, det tjener os (og vores børnebørn) bedst”. (Titlen er en anden i online-versionen)

Kort opsummeret beskriver den, at fly er den absolut mest forurenende transportform, og at vi – trods det faktum – stadig flyver mere og mere. Og oftere. 

  • En flyrejse til Bangkok t/r forbruger 1-3 gange den årlige kvote af, hvor meget en person må udlede på et år. (Hvis Pariaftalens mål om ikke at overskridt en global opvarmning på max to grader skal nås, må hver verdensborger max udlede to ton pr år.)
  • En flyrejse fra New York tur /retur koster mindst lige så meget som et helt års gennemsnitlig bilkørsel.

Jeg har tidligere fløjet enormt meget og bestilt flybilletter uden den fjerneste tanke om, at mine flyrejser svinede så ufattelig meget, og jeg skal snart på ferie med fly (til en destination, som ikke er særlig tog eller biltilgængelig) , så hykleriet er til at få øje på i og med, at jeg samtidig står bag ordene her.

Jeg blev dog så forarget, efter at have læst artiklen, at jeg fandt en side, hvor man kan co2-kompensere sin rejse. Og dulme lidt på den dårlige samvittighed.

Den udregner, hvor meget CO2 ens rejse udleder og giver penge til velgørende projekter, der arbejder for at minimere drivhusgasser. Det er smart! Det vil jeg gøre fremover, ligesom jeg vil skære kraftigt ned på mit fremtidige flyforbrug og tænke i alternative transportformer. Jeg synes ikke rigtig, jeg kan være andet bekendt, nu hvor jeg kender til konkrete fakta.

Siden, jeg brugte, er My Climate , og du indtaster blot hvor du skal hen, hvor mange personer I er, og med hvilket fly, og så udregner den nemt og hurtigt beløbet for dig. Det er virkelig let.

Andre sider, som ovenstående, er Carbonfund.org og Atmosfair.de, som har samme koncept.

Læs også: Hvorfor er det en menneskeret at flyve fem gange om året? (som jeg skrev i december 2017)

Husk at du også kan følge bloggen på Bloglovin og Instagram

Har du også læst

Leave a Reply