Støt en vigtig sag

Der er dage, hvor jeg tager mig til hovedet, når jeg læser nyheder om, hvor langt nede på den politiske skala, klimakrisen rangerer.

Det kan f.eks. være, når regeringen undlader at gøre elbiler billigere, så det stadig er økonomisk fordelagtigt at købe en ny benzinbil. Eller når klimaordføreren fra Danmarks største borgerlige parti sår tvivl om, at klimaforandringerne er reelle. Eller når 301 forskere i en af landets største avis i et samlet opråb advarer om, at klimaforandringerne er langt værre, end hidtil antaget, og at der skal turbo på omstillingen, hvis vores børn og børnebørn skal have et tåleligt liv på planeten – og at dette opråb stadig ikke virker til at emnet får første prioritet på Christiansborg.

Eller når en navngiven politisk leder fra et alternativt parti efter den udmelding, melder sig som statsministerkanditat, udelukkende for at sætte fokus på netop den klimakrise, og så bliver hånet og latterliggjort for sine utopiske visioner.

Nå. Men. Så er det godt at man alligevel aktivt kan gøre noget. Og det er ovenikøbet virkelig nemt: Skriv under på borgerforslaget Klimaopråb. Forslaget bunder i det opråb, som 301 forskere i maj lancerede, og som opfordrede politikerne til en mere ambitiøs handling i kampen mod klimaforandringerne. Forslaget går ud på at sætte pris på forurening – mere specifikt drivhisgasser. Det vil bl.a. være med til at øge væksten i vedvarende energi. Hver stemme tæller. Og forslaget mangler mange stemmer endnu for at nå op på 50.000.

Til tider føler jeg mig virkelig magtesløs som privatperson, men så er det forslag som det her, der kan være med til at rykke udviklingen i den rigtige retning.

Læs hele forslaget her

Har du også læst

Leave a Reply