En hyldest til den trykte avis

I en tid, hvor mere og mere digitaliseres, og hvor ligeså meget foregår online, sætter jeg mere og mere pris på avisen. Den fysiske vel at mærke. Jeg dur ikke til at læse aviser eller bøger online, jeg skal kunne dufte tryksværten og kunne bladre i min avis – med fast selskab af en stor kop kaffe (livet med små børn..) Vi holder kun avis i weekenden, og da jeg er på barsel pt., glæder jeg mig til hver fredag formiddag, hvor den yngste sover, og jeg har en time eller to (hvis jeg er heldig) til at læse avisen. I ro. Med fordybelse.

En klog mand sagde engang, at det er usundt kun at holde samme avis år efter år. At man ved at holde forskellige aviser både lærer nye skribenter at kende, nye fagområder og at udsynet generelt udvides. Så vi har shoppet lidt rundt i de mange år, vi har holdt avis. Men nu er jeg bange for, at jeg ikke kommer til at skifte mere, for den avis vi holder nu, er så velskrevet og så vedkommende, at jeg læser flere artikler i den, end jeg har gjort ved nogen anden avis. Og så dækker den verdens vigtigste emne, som ingen anden: Klimaudfordringerne med journalist Jørgen Steen Nielsen i spidsen. Og løsningerne herpå ikke mindst.

Tag nu dagens (flotte) forside, som også er en ny serie: Vi tager økonomien tilbage.

”Mens de rige bliver ekstremt rige, bliver de dårligst stillede fattigere. Og det hele sker på bekostning af naturgrundlaget. Ressourcer udtømmes, økosystemer forarmes, arter forsvinder, og denne sommers ekstreme vejr minder om, at klimaet ikke længere kan klare presset fra en ekspanderende økonomi. Vi lever i en økonomi, som ikke længere virker og er bæredygtig… Hvis dette er situationen, hvad gør vi så? Vi tager økonomien tilbage.”

Hvordan gør man så det? Det vil jeg til at læse om nu, og hvis du overvejer at holde, eller skifte, avis, vil jeg stærkt anbefale (i mine øjne) Danmarks bedste avis: Information.

Har du også læst

Leave a Reply