De 10 mest inspirerende Instagram-blogs (Og hvorfor jeg er vild med mediet)

Lad det være sagt med det samme. Jeg elsker Instagram, og det er mit yndlings sociale medie. Inspigram burde det egentlig hedde. Der er efterhånden ikke meget insta over Instagram længere. Inspiration derimod: Det er da masser af på, og derfor er jeg stor fan af det.

Mit indtryk er, at Instagram deler vandene; Der er os, der er vilde med det, og så er der de mere passive brugere, som bruger mediet, men som mener, at Instagram tegner et glansbillede af virkeligheden: For pæne mennesker, for ryddede hjem, for stylede morgenmadsborde. Det har jeg personligt intet imod, så længe, at billederne ikke står alene, og der er noget på hjerte fra afsenderen.

Jeg ser lidt Instagram som at invitere folk hjem til ens eget hjem: De fleste vil jo gerne rydde lidt op og gøre hjemmet pænt og hyggeligt – gøre sig umage – inden besøget, og gæsterne ved udmærket godt, at det ikke ser sådan ud til dagligt. Sådan har jeg det også med Instagram.

Som barslende og mor til to små børn er dagene ikke ligefrem brolagt med æstetik, ryddede stuer og stilleben. Tværtimod. Det finder jeg til gengæld på Instagram.

Hverdag har jeg så rigeligt af – ja i hverdagen – så rod, opvask og vasketøj behøver jeg ikke se i mit feed også. Jeg har intet imod indtagende morgenmadsbilleder eller smukke (opryddede) hjem – så længe billederne ikke står alene. Jeg vil gerne have indhold, der inspirerer, gør mig klogere eller provokerer mig. På den måde føler jeg, at jeg får noget ud af mine 10 minutters scrolling (flere gange om dagen, indrømmet) .

Populære bloggere eller blogs med tusindvis af følgere kan have nok så mange smukke og pastelfarvede  hverdagsbilleder, men hvis der ikke er noget på hjerte bag billederne, eller der blot følger en enkelt emoji med, så interesserer de mig personligt ikke. Andre har det sikkert omvendt.

Til gengæld elsker jeg at følge blogs med indhold – og dertilhørende smukke billeder.

Jeg har tænkt lidt over, hvem jeg er særligt glad for at følge, og jeg er kommet frem til følgende 10, som gør mig klogere, inspirerer og i nogle tilfælde provokerer. Listen spænder vidt fra forfattere, aktivister, journalister, kulturdebatører til privatpersoner

Min personlige top 10-liste (i ikke prioriteret rækkefølge)

Forfatter Leonora Christina Skov fordi hun giver så meget af sig selv gennem hendes profil, om hendes hverdag, hendes (svære) barndom, hendes bogproces med én af årets bedste bøger: Den, der lever stille, og fordi hun ganske enkelt må have Danmarks smukkeste hjemmekontor. Hun poster heldigvis tit billeder fra hendes kontor, og jeg bliver aldrig træt af at se på hendes imponerende bogreol, hendes smukke skrivebord og udsigten til Frederiksberg gennem kontorvinduet.

Journalist Signe Wenneberg, fordi hun altid formår at formidle bæredygtighed og hverdagsaktivisme i øjenhøjde, på en let og ikke belærende måde, med dertil skønne billeder, fordi hun er ægte, og fordi hun er én af årsagerne til, at jeg selv fik lyst til at skrive om verdens vigtigste emne.

Litfix, fordi jeg altid får lyst til at læse meget mere litteratur, når jeg ser hendes smukke, smukke billleder af bøger i alle mulige afskygninger. Hendes (bog)konto er så fin og inspirerende.

Kulturdebattør Kathrine Diez, fordi hun skriver så sindssygt godt om vigtigheden og nødvendigheden af kulturforståelse og dannelse, men også fordi hun provokerer mig til tider med sit direkte og kontante sprog – ment på den positive måde. Hun er aldrig kedelig at følge, og savner man kvinder med kant på Instagram – og det gør jeg lidt nogen gange – så er hendes profil et besøg værd. Tjek især hendes velskrevede post om netop Instagram, som dette indlæg er inspireret af (Og så er hun tilmed virkelig smuk.)

Little Kin Journal begyndte jeg at følge under min første barsel for 3,5 år siden, og jeg har været fast følger lige siden. Hun er én af mine absolut yndlingsbloggere. Danske Kathrine bor i New York med sine tre døtre og britiske mand, og har skiftet en travl karriere i modebranchen i Danmark ud med rollen som fuldtidsmor i Brooklyn.
Få formår at beskrive og fange hverdagsmomenter som hende. Og så tager hun gudesmukke billeder.

Trash is for Tossers: Lauren Singer er nok den mest markante frontrunner i Zero Waste-bevægelsen. I 2012 besluttede hun sig for at leve zero wate – altså ikke producere affald, og det har hun formået at gøre på imponerende vis (alt hendes affald gennem 6 år kan være i en lille krukke (!))  Hvordan gør en helt almindelig kvinde i New York så det? Hun shopper madvarer sådan her, laver alt personlig plejeprodukter selv og køber udelukkende secondhand. Siden jeg begyndte at følge hende har jeg virkelig fået øjnene op for, hvor meget affald, vi som privatpersoner producerer, og jeg er blevet væsentlig bedre til selv at affaldssortere selv de mindste papirblade og plasticlåg. I dag har Lauren SInger opbygget en succesfuld succesfuld forretning omkring zero waste – virkelig inspirerende.

Sustain Daily: Information, erfaringer, tips & tricks til at leve et grønnere liv finder du her. Jeg er selv en del af redaktionen, så her er jeg lidt biased, men helt objektivt synes jeg, det er en konto alle burde følge, hvis man gerne vil leve mere bæredygtigt og have konkrete råd og inspiration til, hvordan de første skridt kan tages. Hele teamet bag er virkelig dedikeret og helt igennem inspirerende, ligesom Sustain Dailys podcast og årlige fysiske magasin Sustain Yearly (og kommende julemagasin)

Kammaline: Journalist Karoline fra bloggen I Cairred A Watermelon skriver bare virkelig godt. Emnerne er mange – fra hverdagsundren til langt mere seriøse emner som sorg og tab af forælder.
Og så er hun sjov! På den underfundige måde. Jeg elsker at læse med hos hende, og hun er én af dem, hvor jeg tænker at hun burde have tusindvis af flere følgere, fordi hun både mestrer det hverdagsagtige og det dybt personlige.

Little Reshop: Denne er lidt uden for kategori her, fordi det er en kommerciel blog, men den kommer med alligevel, fordi den også repræsenterer meget af det Instagram kan. Nemlig at være en platform for lækkert, secondhand tøj, som får lov til at leve videre ude i de små hjem. Little Reshop sælger virkelig lækkert secondhand børnetøj i høj kvalitet til kræsne og kvalitetsbevidste følgere, og jeg har købt flere gange gennem shoppen i stedet for at købe nyt. (Husk tommelfingerreglen om 1400 liter vand til 1 t-shirt…) Stor anbefaling.

NeoHippie: Danske Calina er selvvalgt fuldtidsmor og er én af de (få, tror jeg) personer, der har valgt at gå skridtet fuldt ud ift. bæredygtig livsstil: Vi taler zero wase, vegansk kost og hardcore minimalisme. Selvom hendes livsstil og mange af hendes valg langt fra ligner mine egne, er hun meget inspirerende at følge, da hun er både velreflekteret og god til at argumentere for, hvorfor hun og familien har valgt at indrette sig, som de gør. Hendes store følgerskare vidner om, at jeg langt fra er den eneste, der har det sådan.

Jeg følger mange flere, men ovenstående 10 i særdeleshed. Jeg læser, inspireres og får indblik i verdener, som intet andet medie kan give på samme måde. Og derfor er jeg stor fan af mediet.

Husk at du også kan følge mig på Instagram. 🙂

Har du også læst

Leave a Reply