Ugens citat: Debra Roberts om FN’s klimarapport

De kommende årDet er lørdag og sikke en uge.

FNs’ længe ventede klimarapport udkom mandag morgen. Det er foruroligende læsning, der kort fortalt – opsummerer, at det er muligt at nå at afværge en temperaturstigning til 1,5 grad. Men at det vil kræve ’et hidtil uset ambitionsniveau for klodens beslutningstagere.

Apropos ambitionsniveau har regeringen fremlagt en klimaplan samme uge. Nu skal det være billigere med elbiler, så nu kan vi fremover slippe for at betale registreringsafgift og få lov til at køre i busbaner i de større byer. Jeg har endnu ikke hørt én ekspert rose regeringens ambitionsniveau for klimaplanen. Tværtimod.

Og apropos beslutningstagere, kom det frem i samme uge, at Københavns kulturborgmester Niko Grünfeld har brugt 130.000 kroner af skatteborgernes penge på at genmøblere sit borgmesterkontor for nyproducerede designermøbler.

”Kloden er under gevaldigt pres. Planeten lider,” har han tidligere udtalt til Politiken. Ak ja.

Heldigvis er det lørdag, og forhåbentlig bliver næste uge lidt bedre.

Ugens citat er fra Debra Roberts, der er ansvarlig for klimapanelets arbejdsgruppe.

Har du også læst

Leave a Reply