Boglisten 2019 – hvad skal på?

Efter et års bogdvale, er jeg er gået i gang med at læse bøger igen, og hvor har jeg savnet det! I hele 2018 var jeg på barsel med nr. 2 og derfor var der lettere undtagelsestilstand, hvad angår bøger (og alt andet) Nu skal jeg i gang igen, og jeg har jeg sat mig et mål om at læse 12 bøger i 2019. En bog i gennemsnit hver måned.

‘12 bøger – big deal’ tænker du måske, men for mig, er det et relativt ambitiøst mål med to små børn og et job, hvor meget af tiden også går med (faglig) læsning og at holde mig opdateret.

Jeg tilbringer stadig (for) meget tid foran skærmen, og jeg kan mærke, at jeg har godt af et mere analogt medie som papirbogen, ligesom jeg helt grundlæggende godt kan lide at læse og gerne vil holde mig opdateret på litteraturfronten. Og så synes jeg af princip, at vi alle sammen burde læse meget mere litteratur. Jeg tror på, at bøger gør verden til et bedre sted.

Lige nu er jeg i gang med årets 4. bog – Knud Romers ‘Den der blinker er bange for døden,’ og jeg er meget begejstret. Generelt er der en del nyklassikere på min to read-liste i 2019, ligesom der er nye bøger, som jeg gerne vil have læst. Og netop min bogliste for 2019 vil jeg gerne have anbefalinger til! Den er nemlig ikke helt færdig endnu.

Så til jer, der læser med her: Hvilken bog har du læst for nylig, som har gjort indtryk, og som jeg SKAL læse? (Jeg er glad for biografier og romaner. Fantasi springer jeg over.)

Min liste for 2019 ser foreløbig sådan ud:

 • Lone Star, Mathilde Walter Clark (er læst)
 • Just Kids, Patti Smith (er læst)
 • Barndommens Gade, Tove Ditlevsen (er læst)
 • Den som blinker er bange for døden, Knud Romer (er i gang)
 • Kim Larsen – De Unge År, Jens Andersen
 • Èt liv, én tid, ét menneske, Morten Albæk
 • Alt hvad jeg ved om kærlighed, Dolly Alderton
 • Min historie, Michelle Obama
 • Der er ingen ende på Paris, Ernest Hemingway
 • Hans Rosling, Factfullness (den eneste fagbog på listen)
 • ?
 • ?

Jeg vil i øvrigt anbefale jer at følge Litfix ovre på Instagram, det er virkelig en fin og inspirerende bogkonto, og jeg får altid lyst til at læse alle de bøger, hun er i gang med. Hun har i øvrigt et mål om at læse 100 bøger i år (!)

Har du også læst

1 kommentar

 1. “En fandens mand” af Anders Haahr. Den danske, mandlige pendant til Dolly Aldertons bog på din liste. Om at være ung i det Danmark, vi alle husker, og om at snuble i at være en ordentlig mand i en #metoo-tid.

Leave a Reply