Klimabarometeret: Uge 19

Hej med jer. Sikke en uge. Både nyhedsmæssigt, politisk og i min egen hverdag. Ugens Klimabarometer var udfordret af en utrolig langsom netforbindelse i DSB, og da jeg så endelig havde skrevet det hele og klar til at udgive – ja, så forsvandt det igen. Men: Nu er den klar. Om to uger kommer det som lækkert nyhedsbrevsformat, og du kan skrive dig op til nyhedsbrevet nederst i listen her. Lad os komme i gang:

Jeg læser:

Endelig er der udskrevet valg. Og det ser ud til at klima bliver ét af hovedemnerne. Men det ser også ud til at særligt én figur har medvirket til, at alt alligevel bliver ved det gamle, og at udlændingepolitiken bliver det vi endnu engang skal høre om. Med RP i valgkampen kan vi godt forvente at alt forbliver ved det gamle.

Ugens suverænt mest triste nyhed. Første menneskeskabte massedød er på vej, advarer forskere.

Connie Hedegaard: »Hvis Europa ikke tager de næste skridt i den internationale klimakamp, kan jeg ikke se, hvem, der skal gøre det«

New York Times har lavet en virkelig fin gennemgang af hvilke madvarer, der har størst indvirkning på miljøet: Dem er der mange af, men denne her er visuelt gennemført. How to shop, cook and eat in a warming world.  

Jeg lytter til

Politikens chefredaktør, Christian Jensen om, hvorfor avisen giver alle brugere fri adgang til avisens indhold under valgkampen. God stil.

Ugens optur

Siden sidst er jeg blevet medlem af et nyt ‘parti’: Stram Kus. Det er virkelig sjovt! ‘Partiet har på en uge fået over 65.000 medlemmer. Filosofien er enkel:

– “Fred, klimakamp og knibeøvelser” er vores motto.

Alt du skal gøre for at blive medlem er at melde dig ind her, og huske at knibe hver gang nogen nævner RP. 

Ps. Når du har knebet 50 gange, så lover vi dig, at du er så stram, at du har fortjent at fejre det med en kage.

Meld dig ind her

Ugens aha-oplevelse

Foto: Peter Nørby

Jeg har netop fundet ud af, at jeg er en OAP’ster.

OAP står for Old Age Pensioners og beskriver den bevægelse i samfundet, hvor yngre mennesker genoptager deres bedsteforældres værdier og flytter ud af byerne for at leve det enkle liv og hygge med naboerne, mens børnene hjælper til og selv cykler i skole. Artiklen er næsten et år gammel, men jeg har først set den nu, og den viser en interessant tendens.

Ugens opdagelse

Der er kommet en ny festival. RESPOND festival. En 3-dages festival, som sætter fokus på klodens mest presserende problemer og de teknologiske løsninger, der er under udvikling eller i brug. Jeg har set programmet og er ret begejstret, og jeg tror jeg skal afsted. Det er d. 6.-8. juni i København, og så koster det kun 99 kroner. Tjek programmet her: Måske vi ses?

Ugens ananas

Hvorfor er mine jævnaldrene i 30’erne og 40’erne ikke mere vrede, indignerede og handlekraftige, når det kommer til klimakatastrofen? Som udviklingen går nu, tyder al forskning på, at det bliver en ustabil verden, som vi giver videre. Mange af os har små børn, og alligevel tager vi ikke personligt ansvar?

Jeg har skrevet en kommentar ovre på Heartbeats om en undren, jeg længe har gået med: Hvor bliver klimaindignation blandt os i 30’erne og 40’erne med små børn af?

Ugens moment

Mig, da jeg gik ud af døren sidste uge.

Tak fordi du læser med!

Snart laver jeg ovenstående til et nyhedsbrev. Kunne du tænke dig at få formatet sendt direkte til din mail? Tilmeld dig herunder

Husk at du kan følge mig på Instagram

Om Klimabarometeret: Hver uge måler jeg trykket på ugens grønne vigtige, opsigtsvækkende, delbare nyheder og samler det et sted. Klimabarometeret er en blanding af personlige betragtninger, nyheder, citater og opslag, som jeg er stødt på den forgangne uge i diverse medier og platforme.

Har du også læst