Jeg tog afsted. Jeg råbte op. Sammen med 40.000 andre.

I går var jeg til folkets klimamarch i København sammen med 30.-40.000 andre. Der var mennesker så langt øjet rakte. Der var babyer, børn, unge, gamle. Greta var der. Connie Hedegaard var der. Rune Lykkegaard var der. Vi sang ‘Love is in air’ og skreg ‘handling nu.’ Og jeg blev rørt til tårer bag mine mørke solbriller, som skærmede øjnene fra den strålende sol.

Det var så opløftende. Og det gik op for mig, at det var Danmarks – måske endda verdenshistorie, der blev skrevet lige der. Og jeg var med. Det kan jeg sige til mine børn, når de i fremtiden spørger – for det kommer de til – hvad vi selv gjorde, når vi vidste, hvor gal en vej, det gik. Så kan jeg sige, at jeg var der. Jeg tog afsted. Jeg råbte op. Sammen med 40.000 andre.

Og forhåbentlig kommer jeg til at sige, at det var startskuddet på en af største omstillinger, vi nogensinde har set.

Har du også læst