Top tre citater fra årets Heartland

Det er mandag morgen, og jeg sidder helt mæt efter årets Heartland Festival. En festival lige efter mit hjerte med fokus på musik, kloge foredrag og konstante madfristelser.

Den er så dejlig elitær – og det mener jeg kun positivt – med et ambitiøst program, musikalsk og kunstnerisk, folk er pæne (ligner hinanden javist – Politiken Plus-segmentet) opfører sig civiliseret, har behersket branderter, og så er der generelt bare virkelig god stemning i de smukkeste omgivelser. Jeg elsker alt ved det.

Mine tre personlige bedste oplevelser var designer og klimaaktivst Vivienne Westwood, kokken Jakob Mielke om, hvad der sker med vores forhold til kød og Folkeklubben, der åbnede ballet torsdag eftermiddag.

Vivienne Westwood, der i sin ’Buy Less’ t-shirt gav det mest simple råd til en tilskuer, der efterspurgte et enkelt råd om, hvad vi alle skal gøre for at leve mere bæredygtigt.

”That’s easy. You should be reading books, go to art galleries, think independent thoughts,” sagde hun kontant. You can’t hae democracy if 50 percent of the population don’t think – if they just accept the opinion of the establishment.”

Kokken Jakob Mielke fra restauranten Mielke og Hurtigkarl gav et fremragende perspektiv på hans syn på kød, og hvorfor køddebatten langt fra er sort/hvid.

”Jeg serverer aldrig kød fra dyr, som jeg ikke har set falde. Jeg er i en konstant proces med dyret, har set dyret i live, har set om det er et sundt dyr. Når jeg møder folk, der er meget sure på kødspisere, er det tit folk, der er meget langt fra dyrelivet.

”Det gode mad er ikke geografisk, men klassebestemt. Agnes fra Matador ender til sidst i serien med at servere en svinekotelet til hver af sine børn – et symbol på endelig at komme op i middelklassen. I dag er det omvendt. Vi spiser mindre kød for at højne værdien af hver enkelt stykke.”

Og Folkeklubben – mit yndlingsband – som åbnede festivalen i torsdags, og om bl.a. sang hittet Sort Tulipan.

Jeg vil dø som en sort tulipan

Og springe ud fra den smukkeste altan

I en film og i en rolle jeg kan bære

Lev dit smukke liv eller lad være

Så tak til Heartland Festival, fordi I sætter baren så højt – jeg kommer helt sikkert igen næste år.

Har du også læst

Leave a Reply