Kan det undværes? Ny serie om praktiske ting, vi ikke har brug for

I 2007 havde over 50 procent af alle danske husstande en tørretumbler, ifølge denstoredanske.dk  Personligt er det én af de ting, som jeg aldrig kunne finde på at smide penge efter. Det er dårligt for økonomien, det er (virkelig) dårligt for tøjet, og så er det sjovt nok også dårligt for miljøet.

Men det er som om, at det er blevet et must at eje en. Især hvis du bor i hus.

’Men hvordan kan I da undvære sådan en’, spurgte en bekendt mig, da jeg indviede hende i vores situation efter at hun selv stod og skulle købe en ny, og svaret er heldigvis ret enkelt: Vi hænger det op – i kælderen, hvor der er indrettet et tørrerum, og selvfølgelig udenfor om sommeren. ’Men bliver jeres håndklæder så ikke lidt stive i det?’ var andet spørgsmål, noget som jeg egentlig aldrig har tænkt over. Men jo, det gør de nok sammenlignet med tørretumbler-håndklæder, men det sparer jeg gerne et par tusind kroner på om året i forhold til – hvad jeg anser – som en ret overflødelig maskine.

Bor man i lejlighed, eller har ikke et rum som, hvor man kan hænge tøjet op, er det selvfølgelig en anden sag. Men jeg kigger ned af vores villavej og tænker at 80 procent af husene ejer en tørretumbler, og jeg tænker, at det er én af de ting, vi i fremtiden vel ret beset godt kan undvære ift. energifordelingen og de kommende 10 mia. mennesker på jorden uden at det går ud over vores livskvalitet?

Jeg starter en lille serie over over sommeren under #kandetundværes ? – dels for at skubbe lidt til opfattelsen om, hvad vi egentlig har brug for, og dels for at præsentere alternativerne.

Hvad siger I? Er tørretumbler et must, eller kan det undværes?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev Klimabarometeret og få et grønt, ugentligt overblik

Læs også: Jeg tog afsted. Jeg råbte op. Sammen med 40.000 andre.

Har du også læst

Leave a Reply