Skal din sommerferie være børnevenlig og bæredygtig, så tag til…

Sverige! Vi er netop kommet hjem fra vores udenlandske sommerferie i år; et år, hvor vi har sat os for ikke at flyve i privat regi, og det var en skøn tur, som havde det, vi kom efter. (Lidt) luksus, vand – masser af vand – natur og rolige omgivelser.

Ferie med små børn er SÅ anderledes, end ferier uden. Og jeg synes altid, de er lidt svære at arrangere, fordi der er en del praktiske hensyn at tage. Det skal ikke være alt for langt væk (vi har en halvanden-årig, som ikke er ubetinget glad for at køre langt i bil), der skal være god plads, de steder, vi skal bo, der skal være en del aktiviteter at give sig til, og vi gider ikke rigtig charter-pakken (hvor man i øvrigt også skal flyve til de fleste steder).

Stod det bare til Martin og jeg tog vi en forlænget weekend til Paris, Stockholm eller anden europæisk storby med utallige kultur- og gastronomi-udbud som vi ofte gjorde før børn, men nu med to børn på 1 og 4 år kommer der automatisk nogle andre prioriteringer med.

De to første dage overnattede vi på Riviera Strand Hotel i Båstad, et lækkert, men også børnevenligt hotel lige ud til vandet, hvor vi boede i stor lejlighed med egen altan. Det var en såkaldt ‘weekendpakke’, hvor der både var morgenmad og aftensmad med i prisen, og det fungerer så godt ikke at skulle tænke på mad og opvask de første par dage.

Læs også min kommentar om unødvendige flyrejser på Heartbeats

Derefter kørte vi til Tingsryd, en lille by i Småland, to timer fra Båstad. Her havde vi fundet en virkelig hyggelig og idyllisk 4-stjernet campingplads Tingsryd Resort, hvor vi boede i en lille hytte med eget bad, toilet og køkken. Campingpladsen lå lige ned til en sø, ligesom der både var tennisbaner, spa og forskellige børnevenlige aktiviteter på pladsen.

Sverige er fedt med børn, fordi naturen er smuk, det ligger relativt tæt på Danmark, og så er det et nemt land at rejse i. Derudover var vi i Astrid Lindgrens Verden, hvilket var et stort hit for børnene og virkelig en anbefaling værd. Det ligger to timers kørsel fra Tingsryd, hvor vi boede, og man kan nemt bruge en hel dag i den store park, hvor der er forestillinger hver time med de mange populære Lindgren-figurer, ligesom der var er hyggeligt og smukt at gå rundt i parken. Man kan desuden bo tæt på parken i hytter, en mulighed vi fortrød, vi ikke havde undersøgt hjemmefra, da vi så havde haft mulighed for en ekstra dag i parken.

Følg også med på Instagram

Min eneste ønske til ferien var, at den 1-årige ikke mente, at 5.30 var det optimale tidspunkt at vågne på de første par dage, ligesom jeg har spekuleret lidt over termen ’ferie’ med småbørn. Det burde lidt omdefineres, ikke? Jeg associerer ferie som afslapning, læsetid med masser af bøger, tid til at spise sin mad og fred og ro… Det var til gengæld ikke så meget af.

Til gengæld var Båstad og Småland perfekte omgivelser til familier med småbørn, og hermed er anbefalingen givet videre. Hvis du har tips til feriedestinationer, der er ideelle til børnefamilier, vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet herunder, for jeg synes tit, der kan være lidt langt imellem anbefalingerne.

Har du også læst

Leave a Reply