Hvorfor jeg er blevet den irriterende type, der bliver ved med at råbe ‘klima’

Jeg ved det godt. Jeg er ved at være hende den dybt irriterende, der hele tiden råber klima, og hvis jeg havde kendt mig selv bare for fem år siden havde jeg nok unfollowet mig selv for længst. Her er hvorfor, jeg bliver ved med at råbe. 

Hver dansker udleder ca. 17 ton CO2 om året i dag. Hvis vi skal overholde Paris-aftalen for at undgå de værste temperaturstigninger skal vi ned omkring 2-3 tons om året. Det er helt vildt! Det kræver gennemgribende forandringer i samfundet og en helt ny tankegang blandt os forbrugere.

Så når jeg hører politikere tale om, at man ikke vil ’straffe’ almindelige borgere for at kunne flyve eller spise oksekød (de to mest brugte eksempler) så er jeg tæt på at implodere. Det er SÅ uambitiøst. Hvad er alternativet? Det er som om, man mener, at vi lige har lidt tid til at se, om vi ikke kan opfinde en teknologi, der kan redde os. Der er ikke mere tid.

Ligesom jeg mener, at det er uambitiøst, når almindelige borgere kræver sin ret til at fortsætte den uholdbare livsstil, som er ved at ødelægge planeten. Nogle synes det er for strengt, eller for meget, at man skal italesætte, hvordan andre skal leve sit liv. Jeg blander mig aldrig verbalt, men jeg har en stærk mening om ovenstående, og jeg mener, der er brug for at gentage det igen og igen, at vores livsstil er uholdbar. Også overfor mig selv, for jeg er ikke perfekt overhovedet. Og så mener jeg, at vi skal tale om, at en bæredygtig livsstil ikke handler om at flytte ud i en skov og blive 100 procent selvforsynende, men at det sagtens kan indebære masser af livskvalitet med bevidste, overvejede valg.

Hvor står du henne i den her diskussion? Føler du dig handlekraftig eller magtesløs, når du hører ovenstående tal? Deltag i diskussionen på Instagram.

Har du også læst