Om at rykke datoen for World Overshoot Day

”Hvad har vi da gjort, for at vi skal have det så godt,” er et mantra, som jeg er opvokset med i de ubekymrede 90’ere, og i dag er et tydeligt eksempel på, at vores kommende generationer kan se, hvad vi har gjort for at vi skal have det så godt. Udpint jorden uden den mindste bekymring indtil for få år siden.

I dag er det World Overshoot Day, hvor vi har brugt klodens ressourcer for resten af året, og verdens befolkning forbruger i dag, som om vi havde 1,75 jordkloder til rådighed. Hvis Danmark repræsenterede hele verden, vil datoen ligge 29. marts pga. vores høje forbrug. Så hvad kan vi så gøre for at selv præge udviklingen? De fem nemmeste områder, hvor vi allerede kan starte i dag, er:

  • Stop med at købe nye ting – køb genbrug.
  • Spis mindre kød
  • Flyv mindre og tag alternative transportformer
  • Støt politikere og organisationer, der arbejder for en grønnere fremtid
  • Køb lokalt og økologisk

Der er ting, vi ikke kan ændre og der er mange ting, vi selv kan ændre. Heldigvis.

Tjek dit eget Co2-aftryk lige her – du bliver overrasket.

Har du også læst

Leave a Reply