Boganbefaling: Den lille guide til minimalisme

 “Grundlæggende handler det jo om, hvad livet skal bruge til. Og jeg tror ikke, at vi er sat på jorden for at være gode forbrugere, som går på arbejde og bruger hver en krone. Der må være mere i livet end det,” skriver Jane Ibsen Piper i sin aktuelle bog ’Den lille guide til minimalisme’, som hun har været så sød at sende til mig, og hvis 147 sider jeg slugte i går aftes.

Det er en fremragende bog for dig, der gerne vil tage de første skrift i retning af et liv med færre ting, mere ro og (økonomisk) overskud. Jane tager både fat i minimalisme i Helikopter-perspektiv, ligesom hun drager paralleller til minimalismens forfædre som eksempelvis forfatteren Henry David Thoreau, som i værket ”Walden – livet i Skovene” fra 1854 bl.a. skrev ’Størstedelen af mennesker lever deres liv i stille desperation,” et citat, der netop beskriver det gældsatte liv, mange af os lever, hvor vi låner til luksus, men ender med at bytte vores dyrebare væk. Bogen beskriver to år af hans liv, hvor han flyttede ud i en skov, byggede sit eget hus og levede selvforsynende. En af hans missioner var at undersøge, hvor lidt man egentlig har brug for at leve et godt liv. 

Læseren bliver også guidet helt konkret i, hvordan man kan starte med at rydde op – helt bogstaveligt – i sit hjem eller praktisere købestop.

Tankegangen om minimalisme kendte jeg i forvejen, men især kapitalerne med ’børn og minimalisme’ læste jeg med stor interesse – for her har jeg endnu ikke knækket koden 😉

Jeg er ikke blevet bedt om at anbefale bogen, men jeg gør det alligevel, for jeg synes, det er en fremragende – og vigtig – lille guide, som er landet på hylderne i ét af verdens mest forbrugende lande.

Har du også læst