Sommerhusdrømme

”Hvis nu vi engang skulle købe et sommerhus, hvor skulle det så ligge?” hørte jeg mig selv spørge Martin i løbet af weekenden. Jeg tror, det er første gang, jeg har stillet netop dét spørgsmål. Det skete, imens vi selv var i sommerhus med familien. Vi havde lånt bekendtes virkelig smukke og rolige sted, som ligger lige ved vandet i et virkeligt hyggeligt område og boede i et hus med de fineste detaljer.

Fristelsen af at have sit eget sommerhus har aldrig været der før. Jeg har altid foretrukket at være en fri (rejse)fugl og i stedet bruge pengene på rejser og uopdagede destinationer. Men nu kan jeg mærke, at et sommerhus trækker. At have en fast base, hvor man rejse ”hen’. Ikke at det er aktuelt lige nu. Børnene skal være lidt større før overskuddet i at kaste sig ud i et sommerhusprojekt er der, og det samme skal økonomien, da jeg stadig er i gang med at banke en lille virksomhed op. Men om et par år… Måske?

Et lille fint sted, der er vores eget, og hvor vi kan koble af i varme sommerferier, kølige efterårsferier og forlængede weekender. Bare os 4 – og med venner og familie. Tæt på vand, hvor vi kan se solen gå ned. Vi bor et sted, hvor solen står op over havet, og det vil være skønt at have et sted, hvor vi også får mulighed for at opleve smukke solnedgange, som vi gjorde i weekenden. 

Måske er det bare fordi, jeg er høj på en virkelig god sommerhusferie i et virkelig æstetisk smukt sommerhus, at jeg er i kommet på de tanker, og det kan være, at det vender igen. 

For det er jo ikke just et greb i lommen. Jeg har allerede været inde og se på sommerhuspriser forskellige steder i Danmark, og jeg synes priserne er ekstremt høje i øjeblikket. 

Men man har lov til at drømme. Og det gør jeg så her på én af årets første, officielle efterårsdage.

Har du også læst

Leave a Reply