Secondhandguide til børnegarderoben

Annonce – i samarbejde med Minifique

Lige om lidt er det ikke kun kalenderen, der officielt viser efterår, men også efterårsvejret, som melder sin ankomst. Og hvis du har små børn som jeg, står efterårs- og vintergarderoben højst sandsynligt til en udskiftning.

Sådan er det efterhånden hver sæson – sidste års vinterjakke/flyverdragt passer ikke længere, og pludselig står man en våd mandag morgen og indser, at efteråret ankom før den nye garderobe, og så skal det det tit gå hurtigt med udskiftningen = køb fra nyt.

Og vi ved det jo godt: Det koster uanede mængder ressourcer ( 1400 liter vand til en nyproduceret t-shirt) hver gang, vi køber fra nyt, og jeg har før skrevet om, at de små er store, dog søde miljøsvin, da de kræver nyerhvervelser næsten hver sæson.

Undgå at stå i den situation ved at være i god tid i år og køb efterårsgarderopen allerede nu- for der er virkelig mange fine butikker derude, som dyrker den cirkulære garderobe, og som har pænt tøj til få penge. Det er bedre for miljøet, det er bedre for økonomien, og sidst men ikke mindst er du med til at støtte op om små businesses derude, som er startet af seje kvinder og mænd. Det er win-win for alle parter.

Her er 4 af dem, jeg selv bruger:

LittleReshop – min yndlings secondhandshop, hvor samtlige varer er nøje kurateret af den dygtige indehaver bag, Anne Mette. Priserne er i den høje ende, men det samme er kvaliteten, og tit er det næsten som at købe fra nyt. LittleReshop desuden et stort udvalg af lækker strik til de små (og lidt også til voksne)

Minifique – er et nyt foretagende, hvor man kan købe (og sælge) alverdens børnetøj, sko og overtøj – alt sammen secondhand. Her er der især mange basisvarer fra mærker som H&M, Name it, og Wheat til få penge. Desuden er der et stort udvalg af legetøj Jeg har selv købt basistøj herfra, ligesom jeg pt. sælger tøj hos dem.

Reshopperappen, hvor private kan sælge tøj og legetøj bruger jeg til mere specifikke ting, jeg mangler nu og her: Her kan man søge på tøj i det specifikke område, man bor, hvis det skal være et her-og-nu-køb. Og det skal det jo tit)

Den fysiske secondhand butik Børneloppen (som findes i flere byer rundt omkring i landet) har jeg brugt et par gange. Her er der også et stort udvalg, men dog varierer priserne en del i forhold til kvaliteten, og så kræver det, at du fysisk møder op.

Hvilke secondhand-tjenester er jeres favorit, når det kommer til børnetøj?

Nyt tøj til husets 4-årige – købt secondhand hos Minifique.

Husk, at du kan følge med ovre på Instagram også

Har du også læst

Leave a Reply