Højdepunkter fra klimatopmødet i København

Jeg er tilbage på pinden efter nogle spændende dage på Klimatopmødet i København, som jeg dækkede for Heartbeats.

For 10 år siden dækkede jeg (som meget ung og uerfaren journalistpraktikant) COP15 topmødet, som failede med et brag, og der var det en helt anden fornemmelse at sidde dagene efter end nu. Jeg fornemmede politisk vilje, optimisme men også en forståelse af situationens alvor på C40-topmødet i sidste uge. Og selvom der var meget snak, så blev der også indgået konkrete aftaler på topmødet, f.eks. skrev København sammen med 13 andre byer under på at minimere madspild med 50 procent og få mere plantebaseret kost i offentlige køkkener. Havde det sket for et år siden, havde der været ramaskrig.

I dag er det almen forståelse for, at det er en nødvendighed, hvis den grønne omstilling kal i mål.

Jeg har skrevet om 10 højdepunkter fra topmødet, som kan læses her. Vi lever i en spændende tid!

Husk at du også kan følge mig på Instagram og Bloglovin

Tilmeld dig mit nyhedsbrev Klimabarometeret og få et ugentligt, grønt overblik overblik

Har du også læst

Leave a Reply