Der er sket meget i dansk politik på fire år – heldigvis

Kan I huske, da et navngivent parti for fire år tilbage foreslog én kødfri dag om ugen i offentlige insitutioner, og hvor stort et ramaskrig, der var? Èn kødfri dag! I dag er det allerede på vej bl.a. i Københavns Kommune. De foreslog også en arbejdsuge på 30 timer for at minimere antallet af danskere, der går ned med stress og for at få mere balance mellem familie og arbejdsliv. ’Forslaget vil få katastrofale følger for dansk økonomi’, advarede flere forskere om (jeg ved det, for jeg har lige tjekket op på medieomtalerne)

Partiet foreslog også, at det danske landbrug skulle være 100 procent økologisk inden 2040. En tænketank mente, at det vil gøre landbruget mindre effektiv og føre til velstandstab, nej, så hellere blive ved som vi altid havde gjort med massiv dyremishandling og pesticider i landbruget. Sidst men ikke mindst foreslog partiet også, at der skulle være et grønt superministerium, som skulle indføre en grøn bundlinje som omdrejningspunkt for al politik, som blev udført. Det er tilfældet i dag, hvor regeringens grønne klimaudvalg er en realitet. Det skal sikre, at regeringens politik kommer til at leve op til deres klimamål.

Partiet var til grin, blev latterliggjort for deres utopiske politik, og i dag er deres forslag common sense. Dette er ikke et forsvar for et enkelt parti, men en hyldest til de store tanker og de vilde idéer. Det er fint, at der hele tiden kommer nye partier til på Christiansborg, men lad da de partier tænke stort og lad dem ruske op i status quo. Ikke bare mere af det samme.

Mere af det samme virker ikke.

Læs også: Ny serie: Mit grønne vendepunkt

Læs også: Jeg savner at være ubekymret

Følg med på Instagram

Har du også læst

Leave a Reply