The Guardian retænker deres klima-billedpolitik, og det er effektivt

Fremover kommer The Guardian i højere grad til at vise billeder af mennesker, der er berørt af klimakrisen frem for eksempelvis en isbjørn på en smeltende isblok…. Og hvorfor så det?

Fordi mennesker i langt højere grad identificerer sig med mennesker – ikke isbjørne. Det er ikke raktevidenskab, men ikke desto mindre er det, hvad mange medier stadig gør, når klimakrisen skal visualiseres. Når vi ser billeder af eksempelvis isbjørne på en smeltende isblok, eller en brændende skov med en fanget koalabjørn (aktuelt eksempel fra Australien) har vi en tendens til at skubbe det væk som en ting, som ikke er en menneskelig krise, men når vi ser mennesker i Californien, der flygter fra deres brændende hjem eller en mor og spædbarn med maske på i en smogfyldt storby i Kina, så kan vi lettere identificere os med klimakrisens konsekvenser. Det går ganske simpelt renere ind.  

Det er effektivt, og det er et stort skridt på vejen. Ligesom ordet klimaforandringer ikke længere er retvisende. Det er ordet klimakrise til gengæld. Det er langt mere akut og alvorligt end ordet ‘forandringer’, som ikke nødvendigvis er synonymt med noget alarmerende.

De rette billeder er med til at forme den måde, krisen forstås og handles på, og derfor er det et vigtigt skridt, og virkelig god overvejelse, de har gjort sig på The Guardian.

Se hvor stor en forskel billederne gør her, hvor du også kan læse om The Guardians nye billedpolitik

Læs også: Den ubeboelige Klode burde husomdeles som Lars Larsens selvbiografi blev det i 00’erne

Læs også: Mit Grønne Vendepunkt: Syv bæredygtige forbilleder fortæller om deres grønne vendepunkt

Har du også læst

Leave a Reply