Hvordan bevarer man håbet og optimismen efter endnu et kuldsejlet klimatopmøde? Her er tre bud:

Hvordan bevarer man håbet og optimismen efter endnu et kuldsejlet klimatopmøde, hvor verdens ledere endnu engang ikke kunne blive enige om en ambitiøs aftale. Det er (meget) svært, men jeg forsøger at tænke over, hvor store fremskridt, der er sket på et år.

I november sidste år var Alternativet det eneste parti i Folketinget, der ville reducere Danmarks CO2-udlening med 70 procent i 2030. Nu er alle partier med, med undtagelse af LA og Nye Borgerlige. Ja, det er en dansk kontekst, men kædereaktionen kan vel også ske internationalt?

Sidste år sad Gretha Thunberg alene i Stockholm med sit hjemmelavede skilt, mens folk gik forbi hende. Siden har hun mobiliseret millioner verden over, og i denne uge blev hun fortjent kåret af Times Magazine til Person Of The Year.

Måske, næste år, hvor det vigtige klimatopmøde COP26 i Glasgow finder sted i november, har USA netop valgt en ny præsident. Tænk, hvis lederen af Det Hvide Hus bliver en progressiv demokrat og klimarealist som Elizabeth Warren eller Bernie Sanders (man har vel lov at håbe) som skal stå i spidsen for USA’s klimapolitik fra 2021 og fire år frem.

Jeg håber det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s