Jeg har fået nyt job

Da jeg første gang læste jobopslaget for snart tre uger siden tænkte jeg, ’men det der er jo lige mig’. Jeg blev nødt til at søge det. Jeg søger ellers ikke aktivt job, for jeg er meget tilfreds med dét jeg laver pt, og i hele 2019 har jeg søgt i alt to job, hvoraf den ene var en deltidsstilling på 15 timer, og så altså dette, som nærmest havde mit navn skrevet på det.

I starten af sidste uge blev jeg så ringet op, og spurgt om jeg ville komme til samtale. Det ville jeg. Vi var fire i alt, og to kom videre. Samme dag efter første samtale blev ringet op igen og spurgt, om jeg ville komme til anden samtale. Det ville jeg. Derudover skulle jeg udføre en profiltest, og der skulle løses en opgave. Der skulle hentes referencer. Og så skete der det fantastiske, at jeg blev ringet op tidlig tirsdag morgen, og spurgt om jeg ville have jobbet. Det ville jeg. Og dermed går jeg på juleferie med et kæmpe smil på læben og en tilsvarende stor lettelse, over at det rent faktisk var mit navn, der stod på jobopslaget.

Og hvad er jobbet så? Jeg skal være med til at udvikle et nyt, nationalt Klimafolkemøde, som bliver afholdt over tre dage i slutningen af august i Middelfart, og med ansvar for kommunikationen og markedsføring af begivenheden. Konceptet minder om Folkemødet på Bornholm, men hvor klima og grøn omstilling udelukkende er omdrejningspunktet. Det bliver en stor begivenhed, hvor politikere, virksomheder, organisationer, NGO’er samles med klimaet i centrum.

Jeg glæder mig helt vildt! Det indeholder alt det, jeg brænder for. Kommunikation gennem forskellige platforme, grøn omstilling, klima, oplysning og demokrati, og dét at være med til at udvikle en stor, national begivenhed fra scratch.

I to år har Klimafolkemødet ’kun’ været en lokalbegivenhed i Middelfart, men i 2020 er det første gang, at det bliver bredt ud til borgere i hele landet. Og ambitionerne er høje.

Stillingen er fast og fuldtid, og det bliver selvsagt noget andet end min nuværende freelancetilværelse. Det skal jeg sikkert lige vænne mig til, men lige nu kan jeg mærke, at jeg er klar til at kaste alle kræfterne over ét stort projekt, frem for mange små, som jeg har gjort i et års tid nu som selvstændig journalist.

Jeg vil stadig blive ved med at skrible på bloggen her og på Instagram, som ikke ændrer form; Den vil stadig have fokus på bæredygtig livstil, personlige betragtninger og udbredelsen af alle de grønne ildsjæle, virksomheder og aktører, som gør en forskel derude.

Jeg håber, I stadig har lyst til at følge med – også i mit nye arbejde. 🙂

Lettelsens udtryk efter en uge med samtaler, tests og venten på svar.

Læs også: Giv klimaet en hånd, og brug strømmen, når den er grønnest

Læs også: Jeg har været en tur i radioen

Har du også læst

4 kommentarer

  1. Tillykke med jobbet 🙂 Begivenheden, du skal arbejde med, er i min kommune – og det er virkelig spændende, om det kan lade sig gøre at løfte klimamødet op og ud over kommunegrænsen. Det håber jeg virkelig – for det er bare en vigtig dagsorden. Held og lykke, jeg glæder mig til at følge med 🙂 godt nytår og mange hilsner Jette

Leave a Reply