Farvel til et årti. Og hvilket årti.

Lige om lidt går vi ind i et nyt årti, og i dag slog det mig, at jeg ikke kommer til at opleve et så begivenhedsrigt årti igen. Det var i 10’erne, jeg oplevede livets største begivenheder. Det lyder storslået, og det er det også.

Det var i dette årti, hvor jeg blev gift med min mand, min bedste ven, på en smuk forårsdag i maj omgivet af venner og familier i en have i Odense.

Det var i dette årti, at jeg blev mor til Anton og Olivia, vores to (højlydte) ønskebørn og klichéerne har det med at være rigtige, for det vendte op og ned på alt. (Vores hjem har f.eks. aldrig været så rodet som nu 😉 )

Det var også i dette årti, jeg blev uddannet journalist, fik mit første fuldtidsjob, købte fast ejendom i form af ejerlejlighed på Frederiksberg. Det var i dette årti, at vi besluttede at at rykke hele tilværelsen til Fyn og på mange måder starte på ny. Tættere på natur, tættere på bedsteforældre, og fordi vi ikke havde lyst til at købe et hus i storbyen, hvor vi var tvunget til at hive to fuldtidslønninger hjem indtil vores pension – ét af årtiets bedste beslutninger: At have økonomisk råderum.

Det var i dette årti, at jeg havde modet til at sige mit faste job op, fordi jeg ikke kunne se mig i det længere, uden at have noget andet på hånden.

Det var i dette årti, at jeg fandt ud af, at det var klimadagsordenen jeg vil bruge min dyrebare arbejdstid på. Og det var i dette årti, at jeg – alt for sent sammen med resten af verden – fik øjnene op for klimakrisens alvor.

10’erne var også et årti, hvor jeg i størstedelen levede en ubekymret livsstil. Den ’ubekymrethed’ efterlader jeg også i dette årti, og jeg træder ind i det nye årti med en langt større bevidsthed – både i forhold til mine egne værdier, som langt om længe er ved at være på plads, men også en bevidsthed om den verden, jeg lever i, og hvilke udfordringer, vi står overfor.

Jeg aner ikke, hvad 20’erne vil bringe. Men jeg tror, det bliver et årti fyldt med handling.

Følg med på Instagram også

Jeg håber, at jeg om 10 år kan se tilbage på et årti fyldt med positive oplevelser både i mit privatliv og i mit arbejdsliv. Jeg håber, jeg stadig vælger arbejdsopgaver ud fra hjertet og ikke ikke lønsedlens størrelse. Jeg håber, at 20’erne, ligesom 10’erne, ikke indebærer sygdom blandt min nærmeste familie, det er min største frygt.

Jeg håber, at 20’erne bliver et årti fyldt med innovation, store tanker, handlinger, visionære politikere og kæmpe fremskridt.

I min søns ’Barnets Første Bog’ er der en side, hvor vi har skulle indsætte ’betydningsfulde personer i verden’ i 2015, hvor han er født. Forleden bladrede jeg i bogen og så, at Obama, Putin, Edward Snowden, Mark Zuckerberg, Yahya Hassan, Messi og Helle Thorning-Schmidt klistret ind.  

Jeg glæder mig til at se, hvilke betydningsfulde personer verden har at byde på om 10 år.

Godt nytår!

Læs også: Syv bæredygtige forbilleder fortæller om deres grønne vendepunkt

Læs også: Den Ubeboelige Ulode burde husomdeles ligesom Lars Larsens selvbiografi blev det i 00’erne

Læs også: Jeg har fået nye job.

Har du også læst

Leave a Reply