Det perfekte nytårsforsæt for 2020

Australien brænder, og jeg undgår nyhederne. Jeg ønsker ikke se billeder af døde dyr, ligesom jeg bevidst ikke går ind og læser om detaljerne. Jeg ved, at temperaturen udenfor Sydney på 48, 9 grader er rekordhøj, at arealet under brand er enormt, og at scenerne snart bliver det nye normal (bare læs Den Ubeboelige Klode) men mere tager jeg ikke ind, fordi jeg ikke kan gøre noget ved situationen, og jeg har bevidst ikke delt nyheden, fordi jeg er bange for, at det fører til apati. Jeg føler mig magtesløs.

 Men så læste jeg Anders Morgenthalers post fra i går, som simpelthen er så vigtig og netop opfordrer til handling

”Der er mange der argumentere for at vi skal tage det med ro, sørge for ikke at gå i panik, men lave en grøn omstilling der sørger for at vores nuværende liv og velfærd ikke berøres. De glemmer at hvis vi bliver udsat for ekstreme vejrforhold, så mister vi kontrollen øjeblikkeligt. Det kræver at vi er parate til at forandre vores liv og vores vaner, i fælleskab. Politikerne kommer ikke til at gøre det for os, men på grund af os!

Så omlæg dine vaner, mindre kød, mindre ligegyldigt forbrug, undgå fly rejser til vi har syntetisk brændstof, listen er overkommelig, irriterende? Måske nok, men bydende nødvendig.

At ændre sine vaner er fint, men det batter kun hvis du også træder ind i aktivistiske fælleskaber. Og nej, det er ikke ræverød tale. Aktivistiske fælleskaber kan være apolitiske, de kan være liberale. De kan være store og små, uanset hvad er det her den reelle forandring sker(…) 

Lad ikke depressionen sænke sig over dig når du ser Australien brænder, bliv aktivist!”

Det er et meget godt nytårsforsæt, hvis du spørger mig.

Følg med på Instagram også

Læs også: Jeg savner at være ubekymret

Har du også læst