Hvad nu hvis 2020 bliver året, hvor:

  • vi alle sammen har nytårsforsæt, som har fokus på verden omkring os, og ikke kun fokuserer energien på personlige mål som at løbe et ligegyldigt maraton eller tabe de famøse 5 kilo.
  • vores statsminister stopper med at sige, hvor vigtigt det er, at ungdommen bliver ved med at råbe højt og bliver ved med at presse politikerne, men begynder at træffer nogle svære, men nødvendige valg, i forhold til vennerne i landbrugs- og transportsektoren, så vi rent faktisk har mulighed for at nå de ambitiøse 2030 mål.
  • USA vælger deres første kvindelige præsident nogensinde.
  • Extinction Rebellion vokser sig endnu større og får endnu mere tilslutning ved at praktisere civil ulydighed.
  • Vi stopper med at stille sig tilfreds med vores ligegyldige job i ligegyldige virksomheder, som ikke gør nogen synderlig forskel, og i stedet går hen til chefen og siger op (chok), fordi livet er for kort til røvsyge og meningsløse jobs.
  • Vi, i middelklassen, lader være med at købe nyproducerede ting.
  • At når vi overvejer om noget ’kan betale sig’ økonomisk, at vi også tænker miljøet ind i den ligning. At det godt kan betale sig at købe en bluse secondhand, selvom en ny måske er billigere, fordi det sparer miljøet for tusindvis af liter vand.
  • At vi smider bekvemmeligheden af helvede til, og i stedet begynder at tage aktivt stilling til de ting, vi køber, de mennesker vi omgiver os med og de firmaer, vi lægger vores penge hos.

Følg med på Instagram også

Læs følgetonen: 7 bæredygtige forbilleder fortæller om deres grønne vendepunkt

Har du også læst