Et ophold på Axel Guldsmeden var balsam for min vintertrætte sjæl

(Reklame) Jeg elsker at bo på hotel. Jeg elsker roen, de store senge, de smørbløde lagener, den altid ekstravagante morgenmad, og det at kunne sove længe og uforstyrret, hvilket er den ultimative luksus, når man, som jeg, har små børn.  

I december overnattede jeg en enkelt dag på på Axel Guldsmeden, en del af Guldsmeden Hotels, som tænker bæredygtighed ind i hele deres koncept. Deres mad har Ø-Guldmærket (hvor over 90 procent af maden er økologisk) Deres tekstiler på badeværelserne er GOTS-certificeret, deres toiletpapir kommer fra 100 procent genanvendeligt papir, der er bambustandbørster på værelserne, og så har dette hotel også fire Orbital systems-brusere, som er brusere, der cirkulerer og renser vandet konstant: Gæsterne har med andre ord mulighed for at tage lange, varme bade i det samme vand – uden at skade miljøet. (jeg har skrevet om bruseren før her)

Alle hoteller er boutique-hoteller, og indretningen er så sindssygt smuk og hyggelig, fordi der er gjort noget ud af hver detalje. Der er en mening med alt. Og så er der ingen vandflasker på værelserne (hurra!), som jeg tidligere har undret mig over her på bloggen. Måske en lille ting i det store hele, men dog et stærkt signal om at bryde med de traditionelle ubæredygtige ’services’ som hoteller i årtier har tilbudt gæsterne.

Morgenmaden var sublim, et stort udvalg, primært med økologiske råvarer og i de hyggeligste omgivelser med stille musik i højtalerne, et pænt avisudvalg og med udsigt til deres smukke gårdhave.

Hotellet har også dets eget spa, som jeg desværre ikke fik tid til at udforske.

I starten af året åbner Guldsmeden Hotels desuden et helt nyt hotel på Amager, hvor føromtalte brusere bliver installeret på samtlige værelser, og dermed får København endnu et flot, indbydende hotel med fokus på bæredygtighed og komfort.

Hotellerne koster måske lidt mere end det gennemsnitlige hotel, men jeg synes, det er alle pengene værd i form at de smukke og velvalgte omgivelser, man omgiver sig med. Hvis man booker i god tid, kan man ovenikøbet få et ophold til en rigtig god pris.

Det er langt fra sidste gang, at jeg har overnattet på ét af Guldsmeden Hotellerne. Jeg elsker hverdagsluksus, bæredygtighed og hoteller med holdninger.

Følg mig på Instagram også

Værelset
Badeværelse med Orbital-bruseren, som genanvender alt vandet
Morgenlykke. Mad, varm kaffe og dagens avis
Frokost på hotellets restaurant, som bestod af and (kalenderen sagde december)

Jeg var inviteret af Guldsmeden Hotels

Har du også læst

Leave a Reply