Rune Lykkebergs portræt af Bernie Sanders

“Når man ser den 78-årige præsidentkandidat gå på scenen i Milford, New Hampshire, foroverbøjet i krøllede lysegrå bukser og en nusset mørkegrå blazer, ligner han en ældre mand på vej hjem fra et opslidende bingoarrangement.

Under denne valgkamp har Sanders været sygemeldt, fordi han mistede stemmen, er dukket op med forbindinger i ansigtet efter et sammenstød med en toiletdør, og han har været på hospitalet efter et hjerteanfald.

Men når man hører Bernie Sanders fra talerstolen i Milford, lyder han som en leder, der bevæger mennesker fremad mod sejre og bedre tider. Som en demokratisk socialist og borgerrettighedsforkæmper, der har set de uretfærdigheder, der rammer borgere i USA, og nu lover retfærdighed. Som en politiker, der kan og vil forandre det amerikanske samfund,” indleder Rune Lykkeberg i Information-artiklen “Vi har socialisme i USA – for de rige. Bernie vil give os socialisme for folket”

Bernie Sanders er min personlige favorit til at udfordre Trump. Han virker mere ægte, mere determineret, mere ideoligisk og mere indigneret end de andre kandidater. Og så har jeg kæmpe respekt for, at han ikke tager imod donationer fra store virksomheder, som ellers er normen, men kun fra private donorer. Ifølge Information har han i januar alene indsamlet 25 millioner dollar – mere, end nogen af hans modkandidater samlede i hele sidste kvartal af 2019.

Jeg tror ikke, han bliver demokraternes præsidentkandidat, jeg tror ikke USA er klar til det – men hvor jeg håber det.

Læs artiklen her

Læs også: Det perfekte nytårsforsæt for 2020

Læs også: Hvad nu hvis 2020 bliver året hvor…

Har du også læst

Leave a Reply