Jonathan Safran Foer i Politiken:

“Var demokraten Hillary Clinton blevet præsident, har jeg svært ved at forestille mig, at millioner af børn var gået på gaden for at demonstrere, som det er sket. Trump har aktiveret folk.”

Den amerikanske forfatter Jonathan Safran Foer er snart aktuel med en ny bog ‘Vi er vejret’, som udgør et markant opråb om at ændre personlige vaner i lyset af klimakrisen, rettet mod alle dem, der ikke gør nok for at leve bæredygtigt – heriblandt Safran Foer selv.

Ifølge ham er denne type en langt større forbryder end dem, der underkender klimakrisens eksistens.

“De af os, der ved, hvad som sker, men gør alt for lidt ved det, fortjener i højere grad vreden. Vi burde være meget bange for os selv,” siger han bl.a. i artiklen i Politiken.

Jeg elskede hans bog ‘Ekstremt Højt Utrolig Tæt på’, og kunne ikke færdiggøre hans bog ‘Om At Spise Dyr’, fordi den var for voldsom. Hans interview til Politiken er virkelig interessant, om personlig vs politisk ansvar. Og om hvorfor han mener, at vi ikke kun skal vente på at politikerne tager ansvar. Stor anbefaling!

Læs artiklen her

Læs også: Hvis man ikke skal sætte fokus på klimakrisen, når man modtager verdens største filmpris, hvornår skal man så?

Læs også: Hvad nu hvis 2020 bliver året, hvor…

Følg med på Instagram

Har du også læst

Leave a Reply