13 aha-erkendelser under Coronakrisen (so far)

Fra daglige vin-ritualer i mit køkken til en nyfunden respekt for politisk lederskab. Jeg har lært:

 • Hvor meget folk pludselig lytter til videnskaben og på folk, der rent faktisk har styr på det, de taler om. Jeg tænker, at Sundhedsstyrelsen har kronede dage i forhold til besøgstal fra Hr. og Fru Danmark, der skal ind og læse om de seneste retningslinjer. Tænk, hvis folk gjorde det samme hver gang, der udkom en ny IPPC-rapport fra FN’s klimapanel, og hvor oplyst (og måske) engageret en befolkning, vi ville have, hvis vi lige skulle ind og læse den seneste opsummering af klodens tilstand.
 • Hvor interessant det er, at vi så længe er blevet tudet ørene fulde af, hvordan den grønne omstilling ikke må ske på bekostning af vækst, arbejdspladser, jobs, selvom klimaforskerne gang på gang råber ALARM og OMSTILLING NU. Og så kommer der en Corona-krise og vupti – alt bliver lukket ned – på bekostning af vækst og arbejdspladser.
Fra Informations leder 14. marts
 • Hvor opløftende det er at se resolut lederskab og se, hvor meget regeringen kan føre an på en dagsorden – og give klare anbefalinger til en befolkning, som rent faktisk følger anbefalingerne (i store træk), selvom det betyder personlige ofre i vores dagligdag.
 • Hvordan vi under lockdown hurtig kategoriserer os i to grupper. Dem, der synes, at det er lidt hyggeligt at gå hjemme og passe børn, bage og forsøge at få tiden til at gå, og dem (mig) der stille ønsker sig tilbage til ’hverdagen’ og de gængse rammer.
 • At jeg under denne lockdown har følt mig meget privilegeret over at have en hverdag, som jeg rent faktisk savner. At jeg i store træk er glad for mit job, mine rutiner og min families work-life-balance. I hvert fald so far.
 • Erkendelsen af, hvor grå ens tilværelse bliver, hvis vi ikke har adgang til kultur. Jeg savner at have adgang til mit lokale bibliotek, jeg er ærgerlig over at gå glip af mit yndlingsband i KB Hallen, jeg savner at se film udfolde sig på det store lærred i biografen med veninder og min mand, jeg savner adgang til museer i weekenden – både privat og med børnene. Jeg savner adgang til andres tanker. (halleluja for Instagram i mellemtiden)
 • Hvor meget folk bager under kriser. Både på Instagram, Snapchat og i mit eget køkken.
 • Hvor meget hjemmelavede regler gavner humøret. Min egen regel består i (inspireret af Svend Brinckmann), at jeg hver aften gerne må tage et stort glas rødvin under krisen, (som oftest bliver til halvandet). Min livskvalitet og mit humør højnes ca. 9 procent med den nyanlagte rutine, og jeg gruer allerede for at skulle aflive rutinen igen.
 • Hvor stærk en retoriker Mette Frederiksen er. Kvaliteter, jeg elsker ved nordjyder. Rolig, behersket, kontant. Ingen slinger i valsen dér.
 • Hvor irriterende det er, når velmenende personer på sociale medier kommer med gode råd til, hvordan man skal udnytte tiden bedst : ”Nu hvor alt er lukket ned, kan du jo udnytte tiden ved at få ryddet op i garderoben, haven, anlægge kompost, få styr på dit rod…” Udnytte tiden?! Vi arbejder forskudt med to børn hjemme 24/7. Mit kompost-projekt har aldrig virket længere væk.
 • Hvor stor en stigning mit forbrug på sociale medier er blevet på bare en uge.
 • Hvor meget tid vi bruger på at rydde op her på matriklen med fire personer hjemme konstant. Jeg vil skyde på 1-2 timer effektiv arbejdstid hver dag.
 • Hvor meget jeg glæder mig til at give personer, jeg elsker og holder af, et knus igen.

Hvad har I lært?

Har du også læst