Samfundssind er også at støtte små selvstændige under krisen

Der er ikke gået én dag under Corona-krisen, hvor jeg ikke har prist mig lykkelig for, at jeg sidder med et fast job på hånden. Hele sidste år var jeg selvstændig journalist, men i midt januar begyndte jeg i et nyt, fast (drømme)job, et job jeg selv søgte, og var så heldig at få tilbudt. Og nu sidder jeg så og tænker over, hvordan min situation ville have været, hvis jeg stadig var selvstændig. Jeg tror ikke, den vil have set specielt lovende ud, Primært fordi at kasserne har det med at lukke i (også) for freelancere, når krisen rammer. Mediebranchen, som jeg er en del af, fyrer – ligesom mange andre brancher, fastansatte og stopper for freelancere i stor stil.

Derfor tænker jeg ekstra på alle dem, jeg kender, som er små selvstændige og enkeltmandsvirksomheder, og nu sidder med en helt ny virkelighed. At skulle forsøge at tjene penge i en tid, hvor det økonomiske net strammes og hvor termer som ’en ny finanskrise’ og udsigt til recession præger den daglige nyhedsstrøm.

Vi går alle sammen rundt med små, grønne stemmesedler i form af vores penge, og jeg tænker ekstra meget på, hvordan jeg kan støtte de små virksomheder, som har det svært.

De sidste dage har jeg støttet Sustain Dailys crowdfunding magasin (som jeg også ville have gjort uden Corona-krisen) og glæder mig til at få et inspirerende magasin ind af døren lavet af gode folk.) For første gang i tre år har jeg ikke været med til at skrive for det, så jeg glæder mig til at se indholdet i år, som jeg ikke kender til – overhovedet.

Jeg har, undtagelsesvis, købt nyt, smukt nattøj og sengetøj til min dreng fra Studio Feder fordi kvinden bag laver fine, tidsløse ting i god kvalitet til de små, og fordi jeg synes, der er brug for små, kuraterede butikker, der vægter kvalitet over kvantitet.

Det samme gjorde jeg med Signe Wennebergs blogindlæg forleden og igen idag, som jeg elsker at læse med os, og hvor jeg altid bliver klogere af de emner, hun tager op.

Jeg smed små 59 kroner efter et online-foredrag lavet af Gry fra @kvindekenddinhistorie (sammen med over 220 andre), fordi hun laver vigtigt indhold om kvinders (oversete) plads i historien, og fordi jeg gerne vil støtte hende i at blive ved med at udkomme – og fordi hun, ligesom mange andre, får aflyst mange af hendes foredrag og dermed indtjening.

Hvem støtter du i de her dage?

Følg med op Instagram

Læs også: 13 aha-erkendelser under Corona-krisen (so far)

Læs også: This can be our finest hour

Har du også læst