Corona-dagbog: Om jeg køber ting under Corona-lockdown? Ja. Om jeg køber mange ting. Ja! Men hvilke gode ting, der er i vente

6 ugers semi-isolation sætter (positive) spor i det lille hjem i form af masser af nye projekter

Jeg ved ikke, hvordan det er hjemme hos jer. Men herhjemme bliver der ordnet. To-do-listerne bliver (lidt) kortere, end de plejer at være. Fordi… der ligesom ikke er andet at lave, når vi har fri.

Jeg ser projekter overalt. Og jeg giver Coronaen skylden. Fordi jeg ligesom aldrig kommer ud (udover gå- og cykelture), og så får jeg lyst til at ordne, male, bygge, købe, renovere.

Jeg har tænkt lidt over, hvad vi egentlig har nået so far, og jeg bliver helt begejstret. For vi har nået det samme på 6 uger, som vi ellers ville have gjort på 6 måneder. Og taget initiativ til nye projekter.

Vi har f.eks. fået et nyt køkken. Eller sådan føles det. Vi flyttede ind i et hus med et fint, semi-nyt, stort køkken med farven sort. Som jeg aldrig har været rigtig vild med. Men det var et fint køkken, så vi nænnede ikke at skifte noget ud, som faktisk virkede og ikke var særlig slidt. Til gengæld fik jeg en dag den magiske ide en dag jeg sad og arbejdede i køkkenet, at jeg da bare kunne male lågerne. Så det gik jeg i gang med en weekend. To lag med grundmaling og derefter en fin lys grøn, som så rigtig pæn ud på farvekortet. Pæn blev den til gengæld ikke, da den kom på lågerne, den blev mint, og et mint-køkken har aldrig en god ide. Så hellere sort. Så jeg måtte afsted igen og købe ny farve, som så til gengæld blev virkelig fin efter endnu engang maling. Tilgengæld maler jeg ikke køkkenlåger de næste 10 år.

Vi har fået høns. Fire styk. Connie, Chase, Rocky og Mity. Der gik tre år fra jeg fik ideen og til ideen blev udført. Men nu er de der, og det er SÅ hyggeligt, og Martin, som først var skeptisk, er nu også omvendt. Børnene er meget begejstrede, hønsene er tilsvarende skeptiske overfor vores meget højlydte børn, og vi venter stadig på regelmæssige æg. Men det kommer, og jeg føler det som en lille sejr hver gang, der er gevinst i form af et nylagt (mini) æg.

Mini-æg kontra almindeligt (købe)æg

Vi har købt en ladcykel. Endnu en ide, som vi længe har gået at talt om. Hvilket mærke, det skulle være, el/ikke-el, størrelse osv. Men den nåede lige at ankomme, inden lockdown trådte i kraft, og det var perfekt timing, for vi har brugt den virkelig meget allerede.

Jeg har ryddet grundigt ud i børnenes garderobe, og har gjort meget af det klar til at blive solgt videre. Og samtidig købt nyt tøj til den nye sæson. En smule har jeg købt helt nyt, og endnu mere har jeg købt secondhand. Det føles så godt hver gang, jeg ikke behøver at købe fra nyt og stadig formår at få fint, ’nyt’  tøj.

Secondhand sommerkjole fundet hos Minifique

Jeg har købt mig et aktiekursus hos den inspirerende Pernille Wahlgren, som jeg før har interviewet, og jeg vil fremover til at investere. Jeg har ikke oceaner af penge til overs hver måned, men med bevidst forbrug og enkelte fravalg, kan jeg godt finde et passende beløb at sætte til side hver måned. Det er noget, jeg længe har tænkt på jeg vil i gang med, men som jeg ikke har fået gjort noget ved. Men nu har jeg købt det, og jeg synes det er virkelig spændende. Jeg kender minimalt til aktier, men jeg er meget optaget af at kunne investere mine penge i gode projekter, samtidig med at jeg forøger chancerne for at opnå større personlig frihed, end hvis mine penge bare blev brugt på andre, måske mindre overvejede, ting. Kvinder investerer langt mindre end mænd, og vi er langt mindre risikovillige, og dét selvom undersøgelser viser, at vi faktisk i mange tilfælde gør det bedre. Det er en udvikling, der irriterer mig, så nu har jeg sat mig for, at det vil jeg bidrage til at ændre på. Det er en helt ny verden for mig, men jeg glæder mig til at blive klogere.

Og apropos ting, jeg skal lære fra nyt: Så har vi netop investeret i et lille orangeri til haven. Jeg ejer ikke grønne fingre, men det må der ændres på. Jeg skal jo starte et sted. Jeg glæder mig til at gå mig i kast med tomater og agurker og til at have et lille opholdssted i haven, hvor jeg kan drikke en stille morgenkaffe og læse en avis (med energiske, højlydte børn omkring mig, who am I kidding, men ideen er god)

Med andre ord: Vi har brugt masser af penge under Corona-lockdown, men det er på projekter, som vi forhåbentlig får masser af glæde af mange år fremadrettet. Velovervejede, gode ting.

Hvad med jer? Har I påbegyndt nogle projekter under Corona-lockdown?

Læs også: Corona-dagbog. At blive smittet er min mindste bekymring. Til gengæld frygter jeg at vi vænnes til at møde hinanden med distance og mistillid

Læs også: 13 aha-erkendelser under Corona-krisen (so far)

Har du også læst

3 kommentarer

  1. Haha – vi har købt et hus, det er både mange penge og der er rigeligt med projekter at gå i gang med 🙂
    Ej, vi var i gang med huskøb inden og overtager i dag! En slags mini bofællesskab med vores gode venner med masser af jord til. Om vi skal have høns? Ja, spørgsmålet er bare hvornår 🙂

    1. Det lyder skønt med gode venner og masser af jord – og høns! 🙂

Leave a Reply