Gør en grøn forskel med dit forbrug: Køb dit elektronik hos Refurb

Reklame / Da jeg i sin tid startede bloggen her for snart to et halvt år siden, var det fordi jeg havde en stigende lyst til at sætte fokus på, hvad vi som forbrugere kan gøre gennem vores valg i hverdagen. At vise at et bæredygtigt liv er et godt liv, og et liv med gode, bevidste valg. Og sidst men ikke mindst var det fordi jeg i stigende grad lagde mærke til alle de virksomheder og ildsjæle, som bidrager til den grønne omstilling. Som gør en forskel. Sådan en virksomhed er Refurb, som jeg selv har været kunde hos ad flere omgange, fordi jeg er vild med deres koncept.

Hos Refurb kan du købe elektronik, som har været brugt, men som er blevet ’fixet’, så det er så godt som nyt. Refurb opkøber udelukkende elektronik fra erhverv og det offentlige, hvilket sikrer en højere kvalitet for pengene. Derudover datasletter de alt, så intet kan gendannes, og derfor får du en helt ’clean’ telefon klar til brug.

Hvis du pr. automatik er skeptisk, når du hører at brugt kan være så godt som nyt, så kan jeg godt forstå dig – det var jeg også selv i sin tid. Brugt elektronik kan da ikke være lige så godt som helt nyt? Det mener de selv, for de giver deres kunder 12 måneders garanti og 24 måneder reklamationsret på alle deres produkter. Det synes jeg personligt gør hele forskellen, og derfor valgte jeg for halvandet år siden at købe min iPhone hos dem, en mini-iPad til børnene, ligesom min mand har købt hans arbejdscomputer (en Mac) gennem Refurb. Og hvorfor gjorde vi så det?

Fordi elektronik er noget af det mest ressourcekrævende at producere. På verdensplan bliver der hvert år skrottet 50 millioner ton elektronik. Meget af det kan sagtens genbruges.

I Danmark er tallet 81.000 ton. Det svarer til, at hver dansker smider 13 kilo elektronik ud pr. person om året, viser en rapport fra 2016 udgivet af forskere fra Syddansk Universitet (SDU), som har lavet den første kortlægning af elektronisk affald i Danmark

Det gør derfor en kæmpe forskel at vælge alternativer til nyt elektronik. Det tilbyder virksomheder som Refurb, som helt konkret modvirker brug-og-smid-væk-kulturen, og i stedet bidrager til den cirkulære tankegang, som er så vigtig. Og så giver det luft i budgettet, fordi deres produkter er væsentlig billigere, end hvis du skulle købe tilsvarende fra ny. Ligesom mange andre webshops har de i øvrigt gratis fragt og 14 dages returret, som giver dig mulighed for at teste varen, inden du beslutter dig helt.

Min telefon, børnenes iPad og min mands arbejdscomputer virker upåklageligt her halvandet år efter vores køb hos Refurb. Så med mindre du er én af de ganske få personer, som er gået helt væk fra skærme og elektronik, så kommer du med garanti til at skulle købe en ny telefon, Ipad eller computer på et tidspunkt. Her er Refurb et godt bud på en nem måde, hvorpå du kan foretage et grønt valg. Læs mere om dem her.

Læs også: Fem virksomheder, som gør en forskel i din dagligdag

Læs også: Samfundssind er også at støtte små selvstændige under krisen

Har du også læst