Anmeldelse: Investér i livet – Køb aktier og bliv fri

Lige siden jeg interviewede Pernille Wahlgren i sensommeren om økonomisk uafhængighed, har jeg fulgt nysgerrigt med fra sidelinjen i hendes projekt om at gøre aktier tilgængeligt for alle. Der var især én ting hun sagde under mit interview, som jeg bed mærke i. (Og jeg har lige tjekket i min gamle interviewudskift for at citere hende korrekt) Hun sagde følgende:

”Jeg har en livsstil, hvor jeg hele tiden mærker efter. Bliver jeg virkelig lykkeligere af den her kjole? Og det gør jeg ofte ikke. Det er slet ikke fordi, jeg vil være hellig omkring livsstilen, men jeg vil bare hellere investere de 1.000 kroner i aktier, end jeg vil købe en ny kjole. Aktier er bedre end en kjole på sigt,” sagde hun i artiklen i Femina.

Pernille Wahlgren har siden hun var i midten af 20’erne investeret en stor del af sin løn hver måned i aktier, og har i en alder af 44 år kunne sige sit job op fordi hun reelt var økonomisk uafhængig. I dag er hun selvstændig og lever i dag som invester og foredragsholder. Til sidst tjente hun flere penge på aktier, end hun gjorde i sit fuldtidsjob i kunstbranchen, og jeg er fuld af beundring. Hvem vil ikke gerne kunne sige sit job op i før tid for udelukkende at gøre det, man allermest har lyst til? Jeg vil gerne.

Jeg kan ikke relatere til sparsommelige typer, som tilsidesætter alt (sjovt og socialt) for at spare penge. Jeg kan heller ikke relatere til bankmænd/kvinder, der investerer i aktier for mig, fordi jeg føler mig underlegen i forhold til deres økonomiske baggrund. Men jeg kan relatere til en ’almindelig’ kvinde som Pernille, som har haft en indkomst som jeg selv, en almindelig tilværelse med job, børn, mand, indkøb, men som har taget nogle bevidste, økonomiske valg fra helt ung, som har gjort, at hun nu kan leve af sine aktier, fordi hun har prioriteret en enkel livsstil uden overforbrug. Det er meget beundringsværdigt, og jeg vil også gerne være hende, der kan tale med om aktier i stedet for kjoler. Derfor, efter et lidt langt tilløb, købte jeg i starten af april hendes kursus om netop at komme i gang med aktier – som er et virkelig godt kursus, når man som jeg skal starte helt fra scratch.

Sidste uge udkom hendes bog Investér i livet, som hun har skrevet sammen med sin mor Jane Bækgaard. De to har udviklet ‘Lev og Tænk Enkelt-filosofien’, som kort sagt går ud på at forbruge mindre og med omtanke – og investere resten. Bogen er meget inspirerende og får læseren til at være bevidst om, hvilken fremtid, du ønsker dig – og at gå efter det. Er det et sommerhus? At gå ned i tid? At trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet tidligere? Eller noget helt fjerde? Og så handler det selvfølgelig også om midlet til at nå derhen – nemlig aktierne, og hvordan du kommer i gang med det.

Kvinder investerer langt mindre end mænd, og dét selvom undersøgelser viser, at vi faktisk er bedre til det. Det er en ærgerlig statistik, og den vil jeg gerne gøre mit for at lave om på. Heldigvis er der også kommet meget mere fokus på kvinder og investereringer de seneste år, bl.a. via netværket Female Invest, som jeg også er medlem af.

Bogen er meget inspirerende, og jeg kan kun anbefale den, hvis man er nysgerrig på aktier og det enkle liv. Forhåbentlig er bogen medvirkende til, at kvinder (og mænd) i langt højere grad får øjnene op for, hvor stor en forskel, vi kan gøre med vores penge. Både ved at ved at investere i gode virksomheder, som vi ser en fremtid i – men ikke mindst for os selv i form af økonomisk frihed.

Køb Investér i livet (affiliate link)

Følg med på Instagram

Læs også: Hurra for stærke kvinder med noget på hjerte

Læs også: Gør en grøn forskel med dit køb. Køb dit elektronik brugt

(Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar)

Har du også læst