Ting, jeg ikke rigtig forstår #2

I denne her uge har jeg undret mig over:

  • Når folk anbefaler (arbejds)faglitteratur til ferielæsningen. Jeg kan ikke forestille mig en mere anstrengende måde at starte ferien på end at læse om, hvordan jeg kan optimere mig på arbejdsmarkedet.
  • Hvorfor vi kollektivt bruger et koldt og goldt ord som ’institution’ om det sted, hvor mange af os – frivilligt – afleverer vores børn flere timer hver dag. Tænk, hvis vi byttede det ud med ’legestue’, ’venskabshus’ eller andet positivt ladet ord. Hvornår starter dit barn så i legestue?’ vil pludselig føles meget mere positivt og hjertevarmt end det kolde ’institution’.
  • Drivhus-middage i midten af København. Jeg synes, ideen er sjov og nytænkende, men hiver vi det ned på at praktisk plan  undrer jeg mig fortsat over, om man ikke kommer til at kampsvede derinde under sin tre-retters menu med glas omkring sig i 23 graders vame. Jeg har selv svært ved at være i mit eget drivhus her i sommermånederne mere end 10 minutter af gangen.
  • Hvorfor et fremragende program som ’Kære Tove Ditlevsen’ ikke bliver sendt på moderkanalen DR1 i bedste sendetid i stedet for DR2.
  • Hvorfor jeg altid skal tænke to sekunder ekstra over, hvor gammel jeg egentlig er. Stadig flere gange bliver jeg oprigtig i tvivl.
  • Folks behov for at skrive – på alle mulige kreative, inddirekte måder – hvor meget de elsker deres børn på sociale medier. Med fare for at lyde som en kold skid (det er jeg altså ikke) så mener jeg jo, at det er den største selvfølgelighed. Selvfølgelig elsker du dine børn, de er jo… dine børn. Men hvorfor skal verden vide, hvor meget du elsker dine børn? Det forstår jeg ikke. Det er lige som at skrive: Babyer er nuttede. Is smager fremragende. Det kan vi alle sammen være enige om.
  • Hvorfor man som politisk parti spørger, ’om der er noget smukkere end en traktor’ til partiets over 10.000 følgere. Lige meget hvor meget, man elsker traktorer, er svaret: Ja, der er noget i denne verden, der er smukkere end en traktor.

Følg med på Instagram også

Har du også læst